Geplaatst op Geef een reactie

Hauptwerk V

De nieuwste versie staat op het punt om gereleased te worden. Wellicht heeft u er al het nodige over gehoord. Wat gaat dit betekenen voor de Hauptwerk IV gebruikers? Hieronder staat een lijst met de belangrijkste veranderingen:

Bij Hauptwerk V kun je alle niet encrypted samplesets zonder herinstallatie gebruiken. De encrypted varianten moeten echter wel opnieuw worden geïnstalleerd.
Een internet verbinding is niet vereist, maar wel mogelijk. Indien u uw hauptwerk PC niet met het internet wilt verbinden is een iLok dongle nodig. Op deze dongle worden de licenties geplaatst.
 
De belangrijkste voordelen zijn o.a.:
 • Betere support voor windows 10
 • Hogere performance (polyfonie)
 • Sneller ontladen en dus wisselen van samplesets.
 • Toevoegen van reverb (Convolution reverb engine) aan samplesets
 • Het toepassen van de officiële galm van een kerk met bijbehorende ‘droge’ samples
  • Hierdoor is dus een lagere polyphonie nodig. De PC kan af met een minder snelle CPU en ook is er minder geheugen nodig.
 • Mixer mogelijkheden zijn veel makkelijker gemaakt in Hauptwerk 5. Het laden van een sampleset is maar één keer nodig. Vervolgens kun je daarna dynamische spelen met kanalen, reverb toevoegen, registers aan speciale speakers koppelen, rear harder of zachter zetten etc. etc. 
 • Licentiebeheer van Hauptwerk en Samplesets kun je zelf, of door een reseller laten uitvoeren. Hierdoor kun je heel eenvoudig en snel een set verkopen en sneller inkopen, en ben je niet meer afhankelijk van Milan.
Geplaatst op Geef een reactie

iHauptwerk Project Template

De project template is zodanig aangepast dat je nu makkelijker kan upgraden naar een nieuwe versie. Werden er eerst voor iedereen afzonderlijke project templates gebruikt, omdat elke Hauptwerk gebruiker andere sampesets heeft. Het is nu mogelijk om één project template voor Lemur te gebruiken. In de laatste versie zitten standaard 20 layouts.

Eerst hadden we een beperking op het scherm en was het niet mogelijk om 7 of meer layouts kwijt te kunnen binnen één project. Door het toepassen van een zogenaamde container binnen Lemur en een extra LCD functionaliteit binnen Hauptwerk kunnen we dit probleem omzeilen.

Door het toevoegen van een extra LCD op nummer 128, waarbij we op Line 1 een prefix text kunnen zetten, wordt automatisch na het laden van de sampleset deze layout op de iPad geopend.

LCD-128

Zie voor meer info: iHauptwerk en Shop

Geplaatst op Geef een reactie

PCB HauptwerkBox

De houten HauptwerkBox heeft wat vertraging opgelopen. Zoals beloofd gaat het wel lukken om dit na de zomer leverbaar te maken, al is dat een behoorlijk rekbaar begrip.
Met deze blog houd ik u op de hoogte. Deze week zijn de PCB’s binnen gekomen. Zie hieronder een plaatje.

Hierop gesoldeerd komt een:

 1. Phone output voor het aansluiten van een koptelefoon. De speakers worden dan automatisch netjes uitgeschakeld, zoals het hoort.
 2. USB 3.0 connector om snel samplesets te installeren.
 3. UTP aansluiting voor support doeleinden.
 4. Line in die het mogelijk maakt om muziek van een ander device te streamen naar de ingebouwde versterker.
 5. En een PowerSwitch om de PC, versterker en geluidskaart in te schakelen.

En zoals u op de foto ziet is dit versie 2.0. Er zaten nog enkele fouten in, die nu zijn hersteld. Dit is tevens de verklaring dat het wat langer heeft geduurt.
Nu eerst solderen en dan gaan we het netjes inbouwen in de kast. Daarover de volgende keer meer.

Geplaatst op Geef een reactie

Zes kanaals Hauptwerk versterker van bamboe

We zijn hard bezig met het ontwikkelen van onze nieuwe versterker. De ideale versterker voor het gebruik van passieve speakers in combinatie met Hauptwerk.
Deze versterker is uniek in zijn soort doordat we een bamboe kast gebruiken. Tevens kunnen we de versterker in een 2 een 4 of een 6 kanaals uitvoeren.

En de uitstraling van een bamboe design is natuurlijk een juweel om te zien. Dat schuif je niet achteloos in een hoek.

Gebaseerd op 6 kanalen met een krachtige D-klasse versterker en 180 Watt rms vermogen per kanaal, ben je flexibel genoeg om een prachtige surround situatie te creëren.
Zie de webshop voor meer plaatjes.
Binnenkort leverbaar!

 

Geplaatst op 2 Reacties

Samenwerking Personal-Organ en Hauptwerk-Consult

Inmiddels werken wij, Maarten de Jong (Personal-Organ) en Gert Jan Schipper (Hauptwerk-Consult), al weer twee jaar samen. Echter staat dit nergens vermeld en hebben we hier nooit officieel over bericht. Bij deze willen we dit graag doen. Maarten heeft jaren gewerkt in de (Jacht) interieurbouw, waarbij het maken van een meubel in goede handen ligt. Zelf zit ik al bijna 20 jaar in de IT, waarbij hard- en software voor mij gesneden koek is.

We zijn niet bang om de nieuwste technieken te gebruiken. Zeker ook op audio gebied maken we steeds weer sprongen, zie ook onze eigen speaker-lijn.

We zijn twee losstaande bedrijven en maken gebruik van elkaars kennis. We hopen u zo samen van dienst te zijn en u te laten genieten van een prachtig meubel met de nieuwste technieken.

Geplaatst op 2 Reacties

Moederbord Plaat

Een PC in een orgelkast neemt een hoop ruimte in beslag, en is vaak lastig in te bouwen. Zeker als je een ATX moederbord (128GB) zou willen gebruiken. Hiervoor heb je een grote kast nodig wat resulteert in een hoop loze ruimte.

Om dit probleem te omzeilen kun je een moederbord ook rechtstreeks op een onderplaat bevestigen.

Waarbij de onderplaat bevestigd kan worden op een houten plaat van het orgel. Indien er een goede processor koeling wordt gebruikt en er een goede air flow gemaakt kan worden, waarbij de warme lucht goed weg kan, ben je flexibel genoeg om een PC zonder metalen kast rechtstreeks in een orgel in te bouwen.

Zeker als je gebruik maakt van een M.2 SSD die je rechtstreeks op het moederbord kan plaatsen. Dan is alleen een losse voeding nog nodig om te bevestigen. Zie de webshop voor meer informatie.